Česko na talíři 6.díl - Cehnice

V Česko na talíři dnes budeme ochutnávat jihočeské kulinářské speciality. S kuchyní se nejprve zastavíme v obci Cehnice, pojmenované po panském rodu, jenž to tu vlastnil. Jaroslav Sapík je již na svém místě a tak se můžeme připravit do přípravy prvního receptu. Guláš z husích žaludků je odkazem našich předků, kteří neplýtvali ničím a husu vždy zdělali celou. I když to možná na první pohled nemusí být patrné, moc dobře věděli, co dělají, neboť tento rychlí recept opravdu stojí za to. Ani dnes nezapomeneme zavítat na návštěvu k nějaké známé osobnosti, konkrétně to bude Valérie Zawadská, pro níž si šéfkuchař připraví kapra po židovsku a na oplátku se mu dostane vepřového plátku na hořčici. Závěrečný rychlý recept nám ukáže, jak na houbovou praženici.


Přehrát 6.díl Česko na talíři online