Česko na talíři 4.díl - Kytlice

Není asi krásnějšího prostředí, než Lužické hory na podzim a proto také do tohoto kraje zavítalo Česko na talíři, aby nám přiblížilo místní speciality. Mobilní kuchyni tentokrát zaparkovala v Kytlicích, kde se před zraky místních obyvatel pouští Jaroslav Sapík do přípravy vepřového kolena se salátem z kysaného zelí s křenem a jablky. Samozřejmě i tentokrát obyvatelé vesničky přinesli spousty zajímavých věcí. Velice složité bude z nich vybrat ty nejlepší, a ty ocenit. Nakonec však největší pozornost získal pórek, z něhož nám šéfkuchař připraví polévku. Z náměstí kamera zamíří za Petrou Černockou, jenž je propagátorkou zdravého stravování. Jak se dozvíme, česká kuchyně není pro ni zrovna to nejideálnější, je totiž dost těžká a může mít na svědomí pálení žáhy. To však nemůže Jardu zaskočit a pouští se do přípravy husích prsou v šouletu. Host si pro nás připravil recept prvního muže a na závěr máme připravený salát z matesů a jablek s cibulí.


Přehrát 4.díl Česko na talíři online