Česko na talíři 15.díl - Živanice
Jaroslav Sapík se pouští do další várky zajímavých receptů, pro tentokrát s Pardubického kraje. S pojízdnou kuchyní jsme zavítali do Živanic, kde se pustíme do přípravy špenátového salátu. Ten svými ingrediencemi přímo patří k počínajícímu jaru. Špenát, ředkev i kozí sýr byly v dávných dobách lacinými ingrediencemi právě v tomto období. Obyvatelé Živanic přinesli spoustu zajímavých věcí, z nichž si připravíme Živanickou pochoutku k uzenému masu. A nyní již na návštěvu k hvězdnému hostovi, manželům Krampolovým. Ty zbožňují steaky, takže si Sapík jeden pro ně připravil. Steak s tlučeným pepřem a pepřovou omáčkou nemá chybu a proto je za ně odměněn hned dvěma recepty, česnekovými brambory a majonézovou bábovkou. A na závěr zpět na náves, kde na nás čeká karotkový krém.