Česko na talíři 13.díl - Stříbrná Skalice

Od posledně pojízdná kuchyně přejela do další lokality naší země. Konkrétně zamířila směr Středočeský kraj, okres Praha-východ. Vařit budeme ve Stříbrné Skalici, jenž své jméno získala podle rudy zde těžené. A cože jsou speciality specifické pro tento kraj? Hned v úvodu se pustíme do přípravy syrovátkové polévky se ztraceným vejcem. Spoustu zajímavostí přinesli i místní obyvatelé, z nichž nejvíce pana Sapíka zaujal recept na italské těstoviny a skalničky z koblihového těsto. Improvizovaný recept bude postaven na kedlubně, z níž si uděláme salát. A nyní již rychle za rockerem Petrem Jandou. Ten právě netrpělivě očekává přírůstek do rodiny a tak mu dozajista nějaká ta inspirace přijde vhod. Sapík si pro něho připravil holoubě plněné bílými husími játry. Laťka je tak nastavena hodně vysoko, a aby jí měl Petr Janda šanci překonat, pouští se do přípravy vepřové panenky na portském. Společnými silami se nakonec pouští do rychlého receptu, pomazánky z uzené ryby.


Přehrát 13.díl Česko na talíři online