Česko na talíři 12.díl - Boskovice

Po týdnu opět vyrazila pojízdná kuchyně do našich měst a vsí. Tentokrát se rozjela do Jihomoravského kraje, konkrétně oblasti Blanenska. Boskovice mají dlouhou tradici a vařilo se zde spousty dobrých receptů. Některé z nich si pojďme připravit v podání mistra české kuchyně, Jaroslava Sapíka. V úvodu se pustíme do zadělávaných vepřových oušek s domácí šunkou. Místní budoucí kuchtíci si připravili pro Sapíka překvapení, připraví mu praví židovský kaviár. A nyní již rychle do nedalekého Žernovníku, kde bydlí jazzový a swingový zpěvám Ladislav Kerndl. Pro něj si Sapík připravil dnes již nepříliš častou pochoutku, svíčkovou pečeni s omáčkou z českých raků. Za odměnu se mu dostalo Filipínského kuřete. A závěr jeden rychlý recept na černohorskou cibulačku s pivním sýrem.


Přehrát 12.díl Česko na talíři online